بررسی ارتباط بین دلسوزی به خود با تاب آوری در بیماران مبتلا به سرطان روده

 

بررسی ارتباط بین دلسوزی به خود با تاب آوری در بیماران مبتلا به سرطان روده

بررسی ارتباط بین دلسوزی به خود با تاب آوری در بیماران  مبتلا به سرطان رودهدسته: روانشناسی و علوم تربیتی 
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc 
حجم فایل: 78 کیلوبایت 
تعداد صفحات فایل: 72 

بررسی ارتباط بین دلسوزی به خود با تاب آوری در بیماران مبتلا به سرطان روده به همراه منابع و پیشینه نظری

 

جهت اطلاعات بیشتر وخرید ودانلود 

لطفا به ادامه مطلب  مراجعه فرمایید 

 بحث و نتیجه گیری

هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه دلسوزی به خود و تاب آوری در بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ بود.

نتایج ضریب همبستگی نشان داد که بین دلسوزی به خود و تاب آوری بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ رابطه معناداری وجود دارد. این نتیجه همسو با نتایج تحقیقی دییری ( 2016)؛ کوهن، بازیلانسکی، بنی[1] (2014 )؛ دایر، مک گوینز( 1996)؛ کیانی(1389) ؛ بشارت و همکاران (1387)؛ اولسون(2003)؛ نف (2003)؛ گیلبرتو پراکتر(2006) همسو می باشد.

در تبیین این یافته می توان اینگونه گفت که، این پژوهش گویای آن هست که دلسوزی به خود با سلامت روانی رابطه مثبت دارد و به عنوان یک منبع مقاومت درونی می باشد که تأثیرات منفی استرس ناشی از سرطان  را کاهش داده و از بروز اختلال های بدنی و روانی پیش گیری می کند. شاید بتوان گفت که افراد دلسوز به خود، برای برخورد با مشکلات از شیوه فعال حل مسأله، یعنی شیوه ای که فشار روانی را به تجربه ­ای بی خطر تبدیل می کند، بهره می گیرند. افراد دلسوز به خود دارای انعطاف پذیری بالای هستند که فرد را در مقابل استرس های روزمره تاب آورتر می کند (اسمیت، 2015). انتظار می رود که افراد با دلسوزی به خود بالا، خود را در سطح بالای شادی و سطح پایین افسردگی نگه  می دارند و نسبت به کسانی که سطح دلسوزی به خود پایینی دارند کمتر افسرده و ناامید می شوند.

همچنین نتایج نشان داد که مولفه ی خود مهربانی و انسانیت و مروت مقیاس دلسوزی به خود با تاب آوری رابطه ی مثبت و معنی داری دارد. در تفسیر این نتایج می توان گفت که خود مهربانی و انسانیت و مروت از ابعاد سازگارانه ی دلسوزی به خود می باشند که به افراد اجازه می دهد با چالش های بزرگ و استرس زای زندگی، با رفتار حمایت کنندگی و مهربان بودن با خود، مقابله کنند (نف 2003).

به علاوه افرادیکه با خودمهربانی به خودشان نزدیک می شوند، هنگام روبرو شدن با بیماری های خاص، تجربه های مثبت بیشتر و هیجانات منفی کمتری دارند. مولفه ی خودمهربانی و انسانیت و مروت، از افراد هنگامیکه آنها دارای مسئولیت شخصی در تجربه های منفی هستند و یا هنگامیکه چیزهایی را تجربه می کند که فراسوی کنترل شخص است، محافظت می کند (آکین و آکین، 2005). بنابراین افرادی که خودمهربانی و انسانیت و مروت بیشتری دارند به آسانی می تواند با تجربیات منفی زیادی کنار بیایند. همچنین افرادی که خودمهربانی و مروت بیشتری دارند، از قدرت روان شناختی بالاتر مانند بهزیستی بالاتر، خودمختاری بالاتر، رضایت از زندگی بالاتر و خوش بینی بالاتر و برون گرایی و موافقت پذیری بالاتری را نشان می دهند.



-Cohen & Baziliansky & Beny

قیمت فایل فقط 30,000 تومان

خرید

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.